Alianne DijkstraAlianne Dijkstra

Alianna Dijkstra (1974) woont in Zwolle. Ze begon op de basisschool al met creatief schrijven voor de schoolkrant en toneelstukjes voor ouderavonden.

Omdat er toendertijd geen opleiding was om ‘auteur’ te worden, studeerde ze journalistiek. Na haar studie deed ze ondermeer PR werk voor een blindenbibliotheek waarvoor ze veel teksten schreef en presentaties hield.

In haar vrije tijd bleef Alianna verhalen en liedteksten schrijven. Via via kreeg ze contact met mensen in het muziekvak en zo kwamen de eerste liedteksten voor kinderen op cd terecht.

Nu schrijft ze samen met Lee Ann Vermeulen prachtige liedjes voor zowel kinderen als volwassenen. En samen geven ze ‘RijmPret’ workshops. Samen met Lee Ann schreef Alianna het liedje ‘Jongensmeid’, dat opgenomen werd voor Kinderen voor Kinderen en genomineerd werd voor de Willem Wilminkprijs in 2012.

Naast de liedjes is Alianna als freelance tekstschrijfster actief en schrijft ze ook boeken, zoals ‘Autisten Liegen Niet’ en het jeugdboek ‘Marijn en de verborgen bron’ .

Meer over het lied Vrede voor Jeruzalem van Judith Koedoot en Allianne Dijkstra