Carin van EssenCarin van Essen

Carin van Essen heeft veel pijlen in haar koker. Liedschrijven is daar één van. Liederen met een missie, want hoe veel ze ook van muziek houdt, het blijft altijd gaan om de inhoud. Liederen over aanbidding, eenheid en gerechtigheid. Die drie thema's komen terug in alles wat ze doet en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Een voorbeeld van een aanbiddingslied is Opwekking 696 "Onvoorstelbaar" waarin niet alleen de grootheid van God wordt bezongen, maar waarin ook uiting wordt gegeven aan de toewijding van een christen aan de Koning!

Als het gaat over eenheid dan is het lijflied van het interkerkelijke koor Eén en Anders wat zij met haar man Peter vijf jaar geleden oprichtte in Apeldoorn "Wij kiezen voor eenheid". Het is Carin's gebed dat dit eenheidslied (The Unity Song) zowel in Nederland als over de hele wereld gezongen wordt:

"Wij kiezen voor eenheid
Samen staan wij sterk
Wij kiezen voor eenheid
Samen Uw kerk"

En bij het woord gerechtigheid wordt Carin pas echt gepassioneerd. Als kind groeide zij op in Kenia en toen zij als achtjarig meisje aan de hand van haar moeder liep in de krottenwijken van Nairobi werd zij boos over onrecht. Zij met haar mooie rode laarsjes aan, de kinderen om haar heen in vieze kleren en op blote voeten. Toen al maakte zij de keuze om zich in te zetten voor gerechtigheid in deze wereld en dit doet zij samen met Peter o.a. als ambassadeur van Compassion. Zij schreef voor deze mooie organisatie die zich inzet voor kinderen in armoede het lied "Mother" waar ook een vrouwenkoor arrangement van te koop is bij www.koormuziek.nl.

Van ‘Mother’ is ook een mooie muziekvideo https://www.youtube.com/watch?v=uN6kxAAjWaE

Verder verscheen in december 2014 DAG! Een boekje met cd voor ouders en kinderen van 0 t/m 4 jaar waar in 16 vrolijke liedjes de dag van een kindje wordt beschreven met daar aan gekoppeld 16 kernwaarden die belangrijk zijn in de opvoeding. Met DAG! geeft zij workshops zingend opvoeden door het hele land (http://www.kok.nl/boek/dag/).

Meer over het lied Wij kiezen voor eenheid van Carin van Essen