Chris TomlinChris Tomlin

Chris Tomlin is een heuse Texaan, maar dankzij songs als ‘How Great Is Our God’ en ‘Forever’ kent de hele wereld zijn naam.Vandaag de dag prijken diverse van zijn songs op de CCLI lijst; de Amerikaanse lijst waarop bijgehouden wordt welke moderne songs in de kerk het meest gezongen worden.

Aanbiddingsmuziek kwam vroeg voor Chris, want hij schreef zijn eerste aanbiddingslied toen hij veertien jaar oud was. En na een tijdje gestudeerd te hebben als fysiotherapeut, bleek het leiden van aanbidding toch meer en meer zijn hart en tijd in te nemen. Het duurde niet lang voordat Louie Giglio, de oprichter van de Passion beweging in Amerika, Chris vroeg om betrokken te raken bij Passion als aanbiddingsleider. Tomlin accepteerde het aanbod en is vervolgens nooit meer weg te denken geweest bij het explosief groeiende Passion.

De jaarlijkse conferenties en de beweging groeiden zo sterk, dat Giglio en Tomlin uiteindelijk zelfs de Passion City Church in Atlanta oprichtten. Hier is Chris door de week actief als vaste aanbiddingsleider. Zijn albums zijn keer op keer bestsellers; zeker sinds het wereldwijde succes van het album ‘Arriving’, met daarop ‘How Great Is Our God’. Ook in Nederland zijn diverse Tomlin songs vertaald uitgegeven.

Inmiddels is Chris Tomlin onbetwist één van de bekendste aanbiddingsleiders ter wereld. Maar hij blijft met beide benen op de grond. “Ik vind het geweldig dat God me gebruikt” bekent hij, “maar mijn rol is niet om zoveel mogelijk aandacht te grijpen, waar het ook maar kan. Mijn doel is mensen op God wijzen.” Ironisch genoeg is de bekendheid van Chris ondanks die houding, alleen maar gegroeid. En dat levert op zijn beurt weer bijzondere getuigenide omstandigheden op. Zo debuteerde Chris’ nieuwe album ‘Burning Lights’ begin 2013 op de nummer 1 positie van de Billboard 200; de wereldwijd toonaangevende album verkoop lijst. Chris Tomlin werd daarmee één van vier gospelartiesten die dit ooit deden.

Tomlin is sinds 2010 getrouwd met Lauren Bricken. Het echtpaar verwelkomde een jaar later haar dochter Ashlyn Alexandra.

Meer informatie: www.christomlin.com

Meer over het lied Whom shall I fear van Chris Tomlin

Meer over het lied Hoe kan ik anders van Chris Tomlin