Darlene ZschechDarlene Zschech

Eén van de eerste baantjes die de jonge Australische Darlene Zschech (spreek uit: tsjeg) had, was het inzingen van commercials voor grote internationale bedrijven zoals McDonalds en Coca Cola. Haar passie voor muziek en haar open hart werden echter al snel opgemerkt door Brian Houston, voorganger van de Hillsong kerk in het Australische Sydney. Het werd het begin van een fenomeen. Darlene werd hét gezicht van de Hillsong kerk en -beweging. Ze schreef bovendien één van de bekendste aanbiddingsliederen aller tijden; ‘Shout To The Lord’.

Voor Darlene Zschech is het schrijven van liederen een bijzondere uitlaatklep. En ze onderkent de impact van een lied op het geloofsleven van een christen. “Ik heb door de jaren heen gezien hoe aanbidding kan helpen om God aan mensen te openbaren” zegt ze. Maar het schrijven bleek slechts een begin van haar rol in dat proces. Inmiddels heeft Darlene Zschech niet alleen diverse albums op haar naam staan, maar is ze ook schrijfster van verschillende boeken, spreekster op conferenties en voorganger van de Hope Unlimited Church in Australië. Samen met haar man Mark richtte ze de liefdadigheidsorganisatie HOPE: Global op. Oh, en ze is al jaren een trouw ambassadrice van kindsponsororganisatie Compassion.

Darlene Zschech mag haar positie binnen de Hillsong kerk dan inmiddels achter zich gelaten hebben (ze nam een paar jaar geleden afscheid van het muziekteam); voor haar is het schrijven van aanbiddingsliederen nog steeds onlosmakelijk verbonden met wat er in haar leven gebeurt.

Meer informatie: www.darlenezschech.com

Meer over het lied Victor's crown van Darlene Zschech, Israel Houghton en Kari Jobe