Reni & ElisaElisa Krijgsman

Vandaag de dag is hij één van de actiefste gitaristen die christelijk Nederland rijk is, maar als kind trok Elisa Krijgsman niet naar de gitaar toe. Dat veranderde toen hij Phil Keaggy hoorde spelen op de lp ‘How The West Was One’. Een ontdekkingsreis begon en Elisa ontwikkelde zich tot een veelzijdig gitarist.

Het grote publiek zag hem regelmatig in begeleidingsbands, maar Elisa werd vooral bekend samen met zijn vrouw Reni. Hun Nederlandstalige cd’s en hun bijdrage aan de Pinksterconferentie van Opwekking (Elisa produceert nu ook de jaarlijkse cd) hebben het echtpaar tot een vaste waarde in ‘gospel Nederland’ gemaakt. En hun liedjes werden goede voorbeelden van de kracht van Nederlandstalige muziek. Liedjes als ‘Vader,
U bent goed’ en ‘Tot Aan Die Dag’ zijn van hun hand.

Elisa’s veelzijdige gitaarwerk is door de jaren heen alleen maar uitgebreider geworden. Hij maakt deel uit van de fusion formatie Seraph en werd gitarist in de tourband van Neal Morse. Als aanbiddingsleider organiseert hij jaarlijks Come2Worship en is hij bandleider tijdens de Pinksterconferentie van stichting Opwekking.

Meer informatie www.renienelisa.nl

Meer over het lied De eer van Uw naam van Elisa Krijgsman
Meer over het lied Eén doel (Come to worship) van Elisa Krijgsman
Meer over het lied Een fonkelnieuw begin van Elisa Krijgsman en Jan Pieter Kuyper