Tanja & Eric LagerströmEric &Tanja Lagerström

Eric en Tanja Lagerström zijn bij het grote publiek qua naam dan misschien niet heel bekend; als echtpaar zijn ze wel al lange tijd betrokken bij verschillende artiesten, groepen en albums die in menige huiskamer klinken. Zo was het paar 13 jaar lang betrokken bij de bekende Ronduit Praiseband. Eric was er toetsenist, arrangeur en muzikaal leider. Eric & Tanja mochten van dichtbij meemaken hoe door Ronduit Praise heen, scheidingsmuren tussen kerken afbrokkelden en hoe christenen van diverse achtergrond samen God aanbidden.

Daarnaast was Eric onder andere muzikaal leider van EO's Classic Gospel Festival,medeoprichter van de jazzformatie Seraph en muziekproducer van talloze TV programma's en CD/DVD producties. Ook was Eric lid van de selectiecommissie voor de muziekbundel van Opwekking en arrangeur en muzikant bij de conferenties van de stichting. Toen ze ‘The Gospel Project’ startten, groeide dit al snel uit tot het huidige Gospel Boulevard onder leiding van André Bijleveld. Zelf leiden Eric & Tanja het ‘Hearts United’ koor, dat ooit begon als het ‘Fresh Fire Choir’.

De muzikale projecten van het echtpaar lopen dus behoorlijk uiteen, maar een rode draad is de aanbidding. Eric’s levensbestemming dan ook is verwoord in Psalm 57:10 (‘Ik zal U loven onder de volken, o Heere! ik zal U psalmzingen onder de natieën’).Dit brengt hem samen met Tanja naar diverse landen, zoals onder andere België, Duitsland, Estland, Zweden, India, Indonesië en Israël.

Het laatstgenoemde land heeft een bijzondere plek gekregen in de bediening van het echtpaar. Eric kwam regelmatig op uitnodiging in Israël. Al snel kreeg het paar een visie voor het land en het Joodse volk. En die visie geven ze nu graag door, onder andere via hun muziek. Zo draait de cd ‘Here Is Your God’ voor een belangrijk deel om deze visie.

Meer informatie: www.hearts-united.com

Meer over het lied Uw liefde is meer dan het leven van Eric en Tanja Lagerström

Meer over het lied Holy One (Eeuwige) van Eric en Tanja Lagerström