Joke BuisJoke Buis

Joke Buis (06-03-1981) woont in Voorschoten samen met haar man Rob en dochters Emma en Ilse.

Joke’s passie voor zingen groeide vanaf het moment dat ze begon met zingen bij het YMCA Gospel Choir in Scheveningen. Een aantal jaren later zong ze in Gospel Boulevard en viel ze af en toe in als backing vocal bij Nina Astrom, The New York Spirit en Ralph van Manen. In de band van Ralph leerde ze Kees Kraayenoord kennen. Vanaf januari 2005 is ze met veel plezier zangeres in zijn band. Met Kees treedt ze op in binnen- en buitenland, werkte ze aan 5 CD’s en een DVD mee en is ze mede-ambassadrice van World Vision.

Joke werkte ook als zangeres mee aan opnames van o.a. Linda Wagenmakers, K-otic, X-factor, Prinsen en Prinsessen en radio-commercials.
Naast zelf zingen werkt Joke ook als zangcoach. Ze geeft workshops en helpt artiesten tijdens opname sessies. Als zangcoach heeft ze o.a. aan albums van Sharon Kips, Matthijn Buwalda, Kees Kraayenoord en Marcel & Lydia Zimmer meegewerkt.

In oktober 2011 kwam haar debuut CD ‘Sing over me’ uit. Op dit album staan Engelstalige nummers die speciaal voor Joke zijn geschreven door o.a. Matthijn Buwalda en Greg Kromosoeto.

Op dit moment zingt Joke nog steeds in de band van Kees Kraayenoord en is haar 2e album ‘de Johannes de Heer studio sessies’ uit. De liederen uit de Johan de Heer bundel spelen een grote rol in het leven van Joke. En dat wil ze laten horen op deze CD met verfrissende arrangementen en een pure uitvoering.

Meer informatie: www.jokebuis.nl

Meer over het lied De stad met paarlen poorten van F.A. Blom, M.A. Alt en Rob Buis