Marcel KoningMarcel Koning

Hoewel hij vooral in het vakgebied van marketing, communicatie en journalistiek carriere heeft gemaakt,is muziek iets waar Marcel Koning zich met minstens zoveel passie op stort. Veel mensen zullen hem (her)kennen als dirigent van een breed scala aan koren, met als recent bekend voorbeeld Forever Worship. Maar ook het dirigeren van een orkest is Koning toevertrouwd, zo bleek uit diverse warm ontvangen kersttours vanuit Hour Of Power.

Met zijn koren heeft Marcel Koning op zowel de kleine als grote podia gestaan. En nationale en internationale artiesten maken graag gebruik van het vakmanschap. Zo schakelden o.a. Michael W. Smith, Brian Doerksen, Paul Baloche en Kees Kraayenoord Marcel en Forever Worship in bij tours en concerten. Een persoonlijk hoogtepunt voor Marcel was de reis naar Kaapstad om daar gastdirigent te zijn voor het Cape Philharmonic Orchestra. Het zijn combinaties die juist in hun mix tot bloei komen. En zo sluiten ze aan bij de persoonlijke visie van Marcel. Zoals hij zelf zegt: “De rode draad door mijn bezigheden is de passie om het beste in mensen en organisaties naar boven te halen. Als een dirigent zorgen dat mensen door samen te werken boven zichzelf uitstijgen. Dat iedereen zijn talenten en rol kent en daarbij maximale toegevoegde waarde levert aan het geheel.”

Een aantal jaren geleden wilde Marcel starten met een nieuw project waarbij letterlijke bijbelteksten centraal stonden: Woorden van Waarde. Een project dat mensen helpt de waarde van de Bijbel persoonlijk te beleven. De teksten worden op toegankelijke melodieën gezongen waardoor ze makkelijk wortelen in je hart en gedachten. Aan de cd die destijds voor dit project werd gemaakt (in samenwerking met Bert de Jong, destijds werkzaam bij het Nederlands Bijbel Genootschap), werkten ook Forever Worship, Remco Hakkert en Angelique Koorndijk mee. Het project werd warm ontvangen en jarenlang klonk de vraag naar een vervolg. Inmiddels zijn er nieuwe liederen geschreven (samen met o.a. Luca Genta en Adrian Roest, pianist van o.a. Sela) die gratis te downloaden zijn van de site www.woordenvanwaarde.nl. Hier houdt Marcel ook een blog bij met achtergrondinformatie over het project en de nieuwe titels.

Marcel Koning is getrouwd, heeft twee zoons en woont in Amersfoort.

Meer informatie: www.woordenvanwaarde.nl

Meer over het lied Veilig bij U van Marcel Koning

Meer over het lied Zoek rust mijn ziel van Judith Koedoot en Marcel Koning