Peter van EssenPeter van Essen

Peter van Essen werd geboren in Zaanstad in een muzikaal gezin, waar ook broer Frank van Essen uit voort kwam. Op zijn tiende jaar kreeg Peter zijn eerte vioollessen, om dit later op het conservatorium door te pakken. Een muzikale loopbaan was dus een logische stap.

Die loopbaan nam een vlucht toen Peter (na een tijd conferentieorganisator te zijn geweest) vaste begeleider werd van Elly & Rikkert. Als studio-violist is hij zo te horen op bijna al hun cd’s met kinder- en volwassenrepertoire.

Een ander werkgebied werd datgene waar Peter ongetwijfeld het meeste door herkend kan worden; zijn bijdragen aan de Opwekkingsbundel en zijn werk als producer voor de diverse, jaarlijks uitkomende, Opwekking cd’s. Peter hield zich lange tijd bezig met het selecteren, arrangeren, vertalen en opnemen van nieuwe samenzangliederen en het leiden van de zangers en muzikanten. Ook leidde hij 20 jaar lang het Zangfestijn, waar de nieuwe Opwekkingsliederen worden aangeleerd en opgenomen, en was hij aanbiddingsleider op de pinksterconferentie van Opwekking.

Liedjes schrijven zit Peter in het bloed. Geen wonder dat hij als schrijver en vertaler verantwoordelijk is voor ruim 80 liederen in de Opwekkingsbundel. Voorbeelden daarvan zijn ‘Heerlijk Is Uw Naam’, ‘Geprezen Zij De Here’ en ‘In Het Diepst Van De Nacht’.

In 2011 verscheen Peter’s eerste solo album ‘In Uw Schaduw’, met daarop eigen liedjes, geïnspireerd door de Psalmen. Vandaag de dag is Peter actief als violist, aanbiddingsleider, koordirigent en trainer van aanbiddingsteams. Hij is getrouwd met Carin.

Meer informatie: www.peterencarinvanessen.nl

Meer over het lied Het grootste offer ooit van Peter van Essen