Remco HakkertRemco Hakkert

Muziek was altijd al de grote passie van Remco Hakkert. Van het begeleiden van jongerenkoren en het dirigeren zette hij gaandeweg stappen naar eigen composities. Die hij vervolgens natuurlijk kon uitproberen op ‘zijn’ koren.

Na het uitgeven van zijn eerste lied (‘Hold Me’) volgden al snel een reeks Engelstalige albums met het Centre Gospel Choir. Het was echter het album ‘De Kracht Van Uw Liefde’ waarmee Remco een vorm vond die nog altijd heel breed enthousiast ontvangen wordt in Nederland. Op de cd legde hij ‘oude’ Nederlandstalige liederen vast, samen met zijn eigen composities. Karakteristiek daarbij is Remco’s warme stem en zijn gevoelige pianospel. Het maakte Remco Hakkert tot een veelgeziene gast bij bijvoorbeeld Nederland Zingt op tv.

Een reeks van cd’s volgde die vaak als centraal lied een themalied hadden, geschreven voor de Nederland Zingt dagen. Maar ook nummers als ‘Gebed Voor Mijn Kinderen’ en ‘Kom Tot De Vader’ werden geliefde aanvullingen van het Nederlandse repertoire.

Een paar jaar geleden kwam er bij Remco en zijn vrouw een hernieuwde focus door de kracht van aanbidding en het delen van getuigenissen. Ze richtten de stichting Worship & Witness op, waarmee Remco, samen met een aanbiddingsteam, door het land trekt om in kerken aanbidding te brengen en getuigenissen te horen & delen. Het leidde tot een aantal nieuwe albums met het Centre Gospel Choir (‘This Is My Story’ en ‘This Is My Song’), terwijl zijn rustige, Nederlandstalige liederen onverminderd populair blijven en ook aangevuld worden met hymns. Maar welke vorm de muziek ook heeft; God aanbidden is de focus in het muzikale leven van Remco Hakkert geworden.

De muzikale passie heeft zo veel gezichten gekregen, maar één Doel.

Meer info: www.remcohakkert.nl

Meer over het lied Hier ben ik Heer van Remco Hakkert