Alive

‘Young & Free’: het nieuwe geluid van Hillsong voor de jeugd van nu

Auteurs: Alexander Pappas & Aodhan King
© 2012 Hillsong Music Publishing (Admin. by Small Stone Media)

Het is iets van alle tijden; jongeren die worstelen om hun stem in hun kerk te laten horen. Muziek heeft meer dan eens uitkomst geboden. En Hillsong presenteert nu met ‘Young & Free’ een beweging met bruisende nieuwe muziek, voor de nieuwe generatie. De eerste cd ‘We Are Young & Free’ werd 1 oktober 2013 uitgegeven.

Hillsong heeft als kerk zich altijd hard gemaakt voor de plaats die aanbidding inneemt. En de kerk heeft vanaf het begin ook oog gehad voor de generatiekloof. Waar volwassenen bekend werden met de Hillsong live cds en liedjes als ‘The Power Of Your Love’, ontstond voor jongeren een geheel eigen lijn onder de naam Hillsong United.

Door de jaren heen is het geluid van Hillsong United volwassener geworden, en dus is het weer tijd om de jongere van vandaag een stem te geven! Het antwoord van Hillsong op die behoefte is ‘Young & Free’. ‘Young & Free’ is vanaf nu de jeugdbeweging van Hillsong in naam. De muziek is bruisend, opgewekt en recht voor z’n raap. Zo sluit ze aan bij de identiteit die jongeren ontdekken in Christus: ‘Young & Free’ is het geluid van jongeren die hoop, redding, vreugde, vergeving en een toekomst hebben gevonden in Jezus. Laura Toggs, als jeugdwerker betrokken bij het project, ziet ‘Young & Free’ als veel meer dan een ‘merk’. “Ik zie als jeugdwerker dat veel jongeren gebonden zijn door hun verleden, hun keuzes en hun omstandigheden. Angst, depressie en onzekerheid houden ze in hun greep. Daarom is ‘Young & Free’ niet alleen onze naam. Het is onze boodschap en missie. Jongeren mogen het belijden en ik geloof dat zij door deze bediening heen ook bevrijd kunnen worden.”

‘Young & Free’ werd gepresenteerd op de recente Hillsong conferentie in Australië. De impact is gelijk al duidelijk geworden. De eerste single, ‘Alive’ werd onmiddellijk een hit in de Australische hitlijsten; een unicum! Het eerste project, ‘We Are Young & Free’, verschijnt als cd met bonus dvd. Op de bonus dvd staan muziekvideo’s (van onder andere ‘Alive’ en ‘Back To Life’), een documentaire over de nieuwe jeugdbeweging van Hillsong, live opnamen en digitale kopieën van het album.

Dit lied is niet meer gratis te downloaden, maar beschikbaar via www.gospelmusic.nl
De tekst van dit lied is nog wel beschikbaar, klik hier

Sample bestand

Bladmuziek bestand

Download bladmuziek

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/zingeennieuwlied.nl/httpdocs/lib/c_reacties.php on line 56


Login in om te kunnen reageren

Reacties