Gods hoeksteen / Cornerstone (Hillsong Live)

Auteurs: Jonas Myrin, Reuben Morgan & Eric Liljero
Ned. tekst: Harold ten Cate
© 2011 Hillsong Music Publishing (adm. by Smallstonemediasongs.com)

Toen Reuben Morgan, één van de voornaamste liedjesschrijvers van Hillsong, de Hillsong kerk in Stockholm bezocht, ging Scandinavië gebukt onder een tragedie. De Noor Anders Breivik had in juli 2011 tientallen mensen gedood en was zo verantwoordelijk voor de grootste terroristische aanslag ooit op Noorse grond. Mensen in heel Europa, maar vooral ook in de omringende landen (zoals Zweden) waren in shock. Hoe kon dit gebeuren in landen die als veilige haven bekend staan? Waar kon men nog op vertrouwen?

Die vragen stonden sterk op de voorgrond toen Morgan met zijn schrijfpartners Jonas Myrin en Eric Liljero ging zitten om te werken aan een lied dat de kerk een stem kon geven in tragedies. En al snel kwam ‘Cornerstone’ uit de pen. Het begin van het lied komt eigenlijk van een oude hymn; ‘The Solid Rock’. Reuben Morgan: “Met name de tekstpassage ‘My hope is built on nothing less than Jesus’ blood and righteousness’ (in het Nederlands vertaald met ‘Ik bouw op Jezus, anders niet’) leek te passen bij wat we wilden zeggen. Het schrijven van een aanbiddingslied is volgens mij ten diepste een pastorale taak. We wilden op dat moment een lied schrijven om de mensen om ons heen een Bijbels gefundeerde manier te bieden om hun verdriet te plaatsen; om terug te kunnen vallen op God als het enige fundament als alles om je heen lijkt weg te vallen. Hymns hebben door de eeuwen heen die functie gehad; dit lied zet die traditie voort.”

‘Cornerstone’ werd opgenomen op de Hillsong cd met dezelfde naam. Het lied werd uiteindelijk door Harold ten Cate vertaald naar ‘Gods Hoeksteen’.

Dit lied is niet meer gratis te downloaden, maar beschikbaar via www.gospelmusic.nl
De tekst van dit lied is nog wel beschikbaar, klik hier (nederlands) of klik hier (engels)

Sample bestand

Bladmuziek bestand

Download bladmuziek

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/zingeennieuwlied.nl/httpdocs/lib/c_reacties.php on line 56


Login in om te kunnen reageren

Reacties