De eer van Uw naam

Auteur: Elisa Krijgsman
© 2012 Small Stone Media t/a Reli Songs

Na meer dan 20 jaar werd in Nederland de Zilveren Duif nieuw leven ingeblazen; een serie onderscheidingen voor christelijke musici. De ‘awards’ werden tijdens een groots gala uitgereikt en dat gala werd kracht bij gezet met - hoe kan het ook anders - muziek. Elisa Krijgsman kreeg van de organisatie daarom een bijzondere opdracht; schrijf een lied waarmee het gala afgesloten wordt. Een lied dat alles in het juiste perspectief zet. “Ik wilde met het lied een statement maken over waar het om gaat & wat echt belangrijk is” vertelt Elisa. “Toen ik erover ging nadenken, gingen de gedachten al snel naar prijzen, waardering, respecteren... en daarmee dacht ik al snel aan de hedendaagse talentenshows op tv. Ze hebben allemaal één ding gemeen; de onderliggende boodschap dat je iets krijgt omdat je het verdient.”
Voor Elisa en zijn collega christen-musici ligt dat in het algemeen toch anders. “Naar mijn overtuiging gaat het ons niet om de eer van mensen, een prijs of een reputatie hoog te houden. Het gaat om de eer van Gods Naam. Het is iets wat je draagt en soms buiten jou om kan bestaan, maar tegelijkertijd ook heel verweven is met je. Die gedachte was de basis voor de tekst; om op een rij te zetten waar het niet en wel om draait.”

Elisa schreef de tekst van ‘De eer van Uw naam’ bewust in een breder kader dan louter een onderscheiding. “Het moet een statement zijn voor elke gelovige; dat je ongeacht wat je doet, bewust leeft voor de Naam en eer van God. Voor mijzelf betekent een nominatie voor zo’n Zilveren Duif bijvoorbeeld veel vanwege wat mijn muziek heeft kunnen betekenen voor anderen, in plaats van wat ik zelf zou hebben gepresteerd. Je krijgt een signaal dat je iets hebt mogen betekenen. Dat gewicht heb ik ook in het maken van de tekst willen leggen. ‘Leven tot eer van Gods Naam’ is een mooi religieus statement, maar ik hoop vooral dat dit lied er aan bijdraagt dat zoveel mogelijk mensen ontdekken wat dat nu concreet betekent.”

‘De eer van Uw naam’ werd geschreven voor en uitgevoerd tijdens het Zilveren Duif gala in november 2012.
Ook tijdens het komende Zilveren Duif gala in 2013 heeft dit lied weer een prominente plaats. Daarom stellen we u graag in de gelegenheid het lied alsnog te downloaden als u dat nog niet hebt gedaan.

Dit lied is niet meer gratis te downloaden, maar beschikbaar via www.gospelmusic.nl
De tekst van dit lied is nog wel beschikbaar, klik hier

Sample bestand

Bladmuziek bestand

Download bladmuziek

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/zingeennieuwlied.nl/httpdocs/lib/c_reacties.php on line 56


Login in om te kunnen reageren

Reacties