De Schepping Prijst / Creation Sings

Auteurs: Keith & Kristyn Getty, Stuart Townend
Ned. tekst: Harold ten Cate
© 2008 Thankyou Music / Smallstonemediasongs.com

De natuur kan mensen op een bijzondere manier inspireren. Dat geldt ook voor Keith & Kristyn Getty. Het Ierse echtpaar was in Amerika en reed van Los Angeles naar San Francisco. De weg liep langs de kust, en het adembenemende uitzicht gaf Keith & Kristyn inspiratie voor het schrijven van een moderne hymn over de schepping. Een paar maanden later was een conferentie de aanleiding om het lied af te maken. “We wilden met het lied wijzen op de schepping en de schoonheid van het heelal. In de tekst ontstond dat door in de eerste plaats de aandacht te richten op God die de Schepper is; een wijs God. Het tweede vers wijst vervolgens op de plek van Christus in de schepping. Dat gebeurt in meer liederen, maar we wilden het hier koppelen met de gedachte die je in het derde vers hoort; namelijk dat de hele schepping met verzuchtingen wacht op Christus’ wederkomst.”

De melodie die ontstond voor ‘Creation Sings’ is opvallend en zorgt zonder uitzondering voor veel enthousiaste reacties. “Het loont de moeite om het te leren spelen” zegt Keith. Het echtpaar koos voor de piano als basis, maar hun vriend en schrijfpartner Stuart Townend bewerkte het lied ook tot een volwaardig band arrangement. Welke versie door muziekteams ook gekozen wordt; ‘Creation Sings’ werd één van de populairste moderne hymnes van zowel Stuart Townend als Keith & Kristyn Getty, omdat mensen de verwondering over de schepping regelmatig herkennen om zich heen, en in het lied een stem vinden om hun bewondering te uiten.

Harold Ten Cate (bekend van diverse Opwekkingsliederen) schreef een Nederlandse vertaling die dankzij de poëtische tekst een brug slaat tussen het traditionele kerklied en nieuwe, moderne hymnes.

Dit lied is niet meer gratis te downloaden, maar beschikbaar via www.gospelmusic.nl
De tekst van dit lied is nog wel beschikbaar, klik hier

Sample bestand

Bladmuziek bestand

Download bladmuziek

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/zingeennieuwlied.nl/httpdocs/lib/c_reacties.php on line 56


Login in om te kunnen reageren

Reacties