De stad met paarlen poorten

Uitvoering: Joke Buis
Auteur: F.A. Blom en M.A. Alt (arrangement Rob Buis)
© Glorieklokken/Kracht van Omhoog/Continental Sound Music (adm by Smallstonemediasongs.com)

Dit is een lied dat herinneringen bij me oproept. In de kerk waar ik als kind kwam, werden veel liederen gezongen uit de bundel van Johannes de Heer en Glorieklokken. Mijn opa zat achter het orgel. De mensen om mij heen zongen dit lied omdat het hen troost gaf. Ze wisten door dit lied: nu ben ik verdrietig, maar straks komt het goed. Nu heb ik te maken met ziekte, verdriet en pijn, maar straks niet meer.

Wat mooi, dacht ik dan, dat mensen zo geraakt en getroost worden. Dat spreekt me nog steeds aan in dit lied. De tekst biedt een soort voorproefje van hoe het straks gaat worden. Ik weet niet precies hoe dat zal zijn, maar door dit lied heb ik er wel een voorstelling van.

Ik vind de tekst heel mooi. Maar de manier waarop het lied wordt uitgevoerd vind ik eigenlijk niet zo goed bij de tekst passen. Straks heb je troost, bevrijding, liefde… maar ook rust. Die rust moet voor mijn gevoel ook in de muziek zitten. Op mijn cd wilde ik de muziek nog meer in overeenstemming laten komen met de tekst. Door dit arrangement krijg ik ook in de muziek een gevoel van rust en vrede en probeer ik het plaatje te schetsen van het Nieuwe Jeruzalem.

Het lied heeft een opmerkelijk effect op luisteraars. Mensen van wie ik het niet had verwacht laten tijdens het luisteren ineens hun gevoel zien. Ik geloof dat die reactie door de Geest wordt bewerkt. Het gevoel van rust en vrede komt ineens weer dichtbij.

Op begrafenissen kan ik niet geloven dat iemands leven zomaar opgehouden is. Dat kan toch niet waar zijn? Ik wil me vasthouden aan het geloof. Het geeft mij kracht en ik krijg de bevestiging in mijn hart: het is gewoon zo. Je kunt alles wel wegredeneren of aan het toeval toeschrijven. Maar daar geloof ik dan gewoon niet in.
Af en toe heb ik gewoon het gevoel dat we nu al een knipoog uit de hemel krijgen. Dan krijgen we hier op aarde al iets te zien van hoe groot God is. Dat is alleen nog maar een klein voorproefje, we moeten vertrouwen op God en op de belofte dat er nog veel meer komt.

Tekst: Joke Buis in gesprek met Paul Abspoel

Dit lied is niet meer gratis te downloaden, maar beschikbaar via www.gospelmusic.nl
De tekst van dit lied is nog wel beschikbaar, klik hier

Sample bestand

Bladmuziek bestand

Download bladmuziek

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/zingeennieuwlied.nl/httpdocs/lib/c_reacties.php on line 56


Login in om te kunnen reageren

Reacties