Het grootste offer ooit

Auteur: Peter van Essen
© 2012 Small Stone Media t/a Samuel Songs

Het is zomer 2012. De wereld zit aan de buis gekluisterd om de Olympische Spelen in Londen te volgen. Atleten vanuit vrijwel alle landen zetten hun beste beentje voor. Zoals Epke Zonderland, die aan de rekstok een wel zeer bijzondere, niet eerder vertoonde prestatie neerzet. Het levert hem een gouden medaille en een heldenstatus in Nederland op.

Peter van Essen zag de oefening van Zonderland en was ook onder de indruk van de inspanningen van de atleten. En hij kreeg inspiratie.
“Toen ik zag hoe een nieuwe held iets deed dat nooit eerder vertoond was, deed dat me denken aan het offer van Jezus. Het was ook bijzonder en nog nooit vertoond. Wat Jezus gedaan heeft, is het grootste offer ooit geworden; niemand heeft ooit zoveel liefde getoond als Hij. En ik ging Zijn daad als een heldendaad zien. Jezus was geen slachtoffer; Hij nam het kruis vrijwillig op zich en heeft Zijn leven vrijwillig afgelegd. Het werd het grootste offer ooit.”

Het lied begon Peter met de tekst: ‘Kijk naar het kruis, het hoogste punt op Aarde...’ “Je kijkt naar het kruis op; in die zin, dat het geestelijk gezien de meest verheven plek op Aarde is” zegt Peter. “Er zit een bepaalde spanning in die tegenstelling met het graf, dat het dieptepunt was voor Jezus.”
Tegelijkertijd besefte Peter zich dat de opstanding van Jezus, onlosmakelijk verbonden met Zijn kruisiging, het grootste wonder ooit was. “Dat inspireerde tot meer van dergelijke contrasten in het lied. Aan de ene kant werd Jezus door de mensen bespot en gehoond en met doornen gekroond... terwijl Hij door God uiteindelijk werd beloond en gekroond als Koning en Heer.”

Toen Peter Jezus’ verhoging verder bestudeerde in het Bijbelboek Filippenzen 2, las hij hoe Jezus niet verhoogd werd om het overwinnen van de dood, maar om het offer dat Hij gebracht heeft.

De orkestrale muziek kwam al snel in zijn gedachten, al schreef Peter het lied uiteindelijk zo, dat het ook gewoon met gitaar gezongen kon worden. “En het mag dan bij uitstek geschikt zijn voor Goede Vrijdag en Pasen, maar volgens mij kan het ook het hele jaar door gezongen worden. Daarbij spreekt het lied van een ‘groots’ offer. Die nadruk maakt het een speciaal lied in vergelijking met andere liederen over Jezus’ sterven en opstanding.”

Dit lied is niet meer gratis te downloaden, maar beschikbaar via www.gospelmusic.nl
De tekst van dit lied is nog wel beschikbaar, klik hier

Sample bestand

Bladmuziek bestand

Download bladmuziek

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/zingeennieuwlied.nl/httpdocs/lib/c_reacties.php on line 56


Login in om te kunnen reageren

Reacties