Hier ben ik Heer

(Themalied 11e Nederland Zingt Dag)
Auteur: Remco Hakkert
© 2012 Unisong Music Publishers t/a/ Shadach Music (adm by Smallstonemediasongs.com)

Toen Remco Hakkert van de EO de opdracht kreeg om een lied te schrijven voor de Nederland Zingt Dag 2012, kwam hij vanzelf uit bij een lied dat met haar thema, overgave en aanbidding, de afgelopen jaren centraal staat in zijn leven. ‘Hier Ben Ik Heer’ is een getuigenis van Remco dat inmiddels ook een getuigenis voor vele anderen is geworden.

'Wij zijn bereid de weg te gaan, Uw glorie daalt neer, U bent mijn doel, mijn bron van aanbidding...' klinkt het in ‘Hier Ben Ik Heer’. Die woorden vatten de missie, de gevonden focus, samen die Remco en zijn vrouw Alieda vonden. Nadat het echtpaar bepaald werd bij de tekst van Openbaringen 12:11 (‘overwinning door het bloed van het Lam en het woord van ons getuigenis’) en die tekst op een bijzondere manier samenviel met ontwikkelingen in hun leven, richtte Alieda in de zomer van 2011 de stichting Worship & Witness op. Het doel van de stichting is om leven in kerken te brengen door middel van aanbidding en getuigenis. Want bij het delen van die getuigenissen blijkt keer op keer dat er blije en verdrietige verhalen zijn, maar ook dat keer op keer Gods Hand daarin centraal staat. De muziek van Remco Hakkert vond zo op een bijzondere manier haar bestemming.

En de opzet van Worship & Witness vindt weerklank; inmiddels zijn al meer dan 50 diensten door het hele land gehouden, waarin mensen samen komen uit allerlei denominaties en achtergronden, maar wel met een gemeenschappelijk doel: God aanbidden en het delen en horen van getuigenissen. De diensten worden geleid door Remco met zijn karakteristieke zang & pianospel, ondersteund door een aanbiddingsteam en band.

‘Hier Ben Ik Heer’ werd als lied een antwoord op de roeping die Remco Hakkert ervaart om aanbidding in de kerk te brengen. Het werd een getuigenis van overgave en aanbidding. In de Bijbel spreken de profeten, als ze geroepen worden, deze woorden uit (in het Hebreeuws: ‘Hineni’). Die overgave betekent niet een verder moeiteloos leven. Integendeel, en dat hebben Remco en zijn vrouw ook ervaren de afgelopen jaren. Maar de focus die Remco Hakkert heeft gevonden in zijn bediening, waar nu aanbidden en getuigen centraal staan, betekent wel dat hij overwinning kan en mag ervaren door de verhalen over wat God doet in ons leven; hier en nu.

De laatste regels van het lied, ‘U bent mijn Doel, mijn bron van aanbidding’ zijn daarom veel meer dan een passende samenvatting van Remco’s missie. Ze staan gegrift in zijn hart om door te mogen geven.

Dit lied is niet meer gratis te downloaden, maar beschikbaar via www.gospelmusic.nl
De tekst van dit lied is nog wel beschikbaar, klik hier

Sample bestand

Bladmuziek bestand

Download bladmuziek

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/zingeennieuwlied.nl/httpdocs/lib/c_reacties.php on line 56


Login in om te kunnen reageren

Reacties