Lied van de eeuwen / Hymn of the ages

Auteur: Graham Kendrick en Matt Redman
© 2013 Thankyou Music & Said And Done Music/worshiptogether.com Songs/sixsteps Music
(adm. by Smallstonemediasongs.com)

Als aanbiddingsleider heeft Graham Kendrick al een schat aan ervaring en je zou verwachten dat niets hem nog kon verrassen. ‘Hymn of the Ages’, een nieuwe song die hij samen met Matt Redman schreef, deed dat toch.

De nieuwe cd van Kendrick moest anders dan anders worden voor de ‘maestro’ zelf. En dus zocht hij de samenwerking op om met collega aanbiddingsleiders, nieuwe nummers te schrijven en duetten op te nemen. Eén van hen was Matt Redman.
Als je iemand van de jongere generatie zou moeten noemen die in de beleving van het publiek de ‘mantel’ van Graham Kendrick over neemt, dan is het wel Matt Redman. Voor hun gezamenlijke song koos Matt voor een unieke aanpak. “Matt was gelijk al enthousiast over iets wat hij zelf een ‘hymns mash-up’ noemde. Ik vroeg verbaasd: ‘wat is dat dan?’ en hij legde mij uit dat het draait om het samenbrengen van verschillende teksten uit allerlei hymns, om ze gezamenlijk als een nieuwe song te presenteren, op een frisse manier. Toen we zo aan het lied werkten en teksten van de oude liederen selecteerden, dacht ik aan hoe we als aanbidders zingen. We denken vaak dat we vooral met onze tijdgenoten over de hele wereld God aan het aanbidden zijn, als één stem. Maar in werkelijkheid is het nog veel grootser. We zingen samen met een koor van engelen; van hen die ons voor gingen en nu in de hemel God groot maken. Dat beeld wilden we uiteindelijk vangen in het lied.”

‘Hymn of the Ages’ werd zo een statement naar de wereld toe. En één van de opvallendste liedjes uit het omvangrijke repertoire van Graham Kendrick.

Dit lied is niet meer gratis te downloaden, maar beschikbaar via www.gospelmusic.nl
De tekst van dit lied is nog wel beschikbaar, klik hier

Sample bestand

Bladmuziek bestand

Download bladmuziek

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/zingeennieuwlied.nl/httpdocs/lib/c_reacties.php on line 56


Login in om te kunnen reageren

Reacties