Ik verlang naar Jezus (I desire Jesus)

Auteur: Scott Ligertwood
Ned. tekst: Harold ten Cate
© 2011 Hillsong Music Publishing (adm. at Smallstonemediasongs.com)

In 2012 hebben wij dit lied aangeboden aan de subscribers van Zing Een Nieuw Lied. Voorjaar 2015 verscheen 'Ik verlang naar Jezus' met een iets herziene tekst in de nieuwe uitgave Opwekkingsliederen 39, als liednummer 774. We vinden het een eer dat Zing Een Nieuw Lied op deze manier helemaal voldoet aan haar doelstelling: Nieuwe liederen aanbieden aan kerken en organisaties en zo een bijdrage leveren aan het Christelijk liedgoed.

Als je als aanbiddingsleider liederen schrijft die door kerken over de hele wereld gezongen worden, is het zaak om je eigen geestelijke groei niet uit het oog te verliezen. Scott Ligertwood, gitarist bij Hillsong United (en echtgenoot van Brooke Fraser) weet dat maar al te goed. Als één van de vaste schrijvers van het Hillsong team ziet hij doorlopend hoe de liederen mensen bij God brengen. Met ‘Ik Verlang Naar Jezus’ ervoer hij dit zelf.

“Eigenlijk is ’Ik Verlang Naar Jezus’ een zeldzaamheid voor me” zegt Scott. “Het voelde alsof ik het lied kado kreeg, in plaats van ervoor te moeten werken om het tot stand te brengen. Op een avond zat ik achter de piano. Ik werkte aan een idee voor een ander lied, toen de zin ‘ik verlang naar Jezus’ bij me op kwam en ik hem begon te zingen.”
Voor Scott Ligertwood is aanbidding zo verweven met zijn ‘werk’, dan die creatieve momenten meer dan eens persoonlijke aanbiddingstijd worden. Zo ook op het bewuste moment. “Ik kon niet ophouden het te zingen. Het werd als vanzelf een persoonlijke tijd van aanbidding. En die leidde op haar beurt tot het lied ‘Ik Verlang Naar Jezus’. Het is een simpel lied dat de positie van Jezus overdenkt. Hij is Redder, Heer en onze terugkerende Koning tegelijk.”

‘Ik Verlang Naar Jezus’ (oorspronkelijk ‘I Desire Jesus’) werd tot verrassing van Scott opgenomen voor de Deluxe uitvoering van het nieuwe Hillsong album ‘Cornerstone’. Het betekende dat het lied binnen enkele maanden wereldwijde impact had gekregen. Kerken over de hele wereld zongen nu over het verlangen naar die Redder, Heer en Koning.
“Ik weet dat het nu een lied voor de kerk is geworden” zegt Scott, “en ik had nooit kunnen vermoeden dat het ooit verder zou gaan dan dat intieme, persoonlijke moment. Als ik het nu zing, besef ik mij telkens weer waar het voor mij mee begon. Voor hoeveel mensen ik het dan ook mag uitvoeren; voor mij zal het altijd dat diep persoonlijke lied over mijn toewijding aan Jezus blijven.”

(Nu ook bekend als Opwekking 774!)

'Ik verlang naar U' is in mei 2015 verschenen op de cd/dvd ‘Opwekkingsliederen 39’ , een uitgave van www.opwekking.nl

Dit lied is niet meer gratis te downloaden, maar beschikbaar via www.gospelmusic.nl
De tekst van dit lied is nog wel beschikbaar, klik hier

Sample bestand

Bladmuziek bestand

Download bladmuziek

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/zingeennieuwlied.nl/httpdocs/lib/c_reacties.php on line 56


Login in om te kunnen reageren

Reacties