Kindermusical Joppie

Auteurs: Wim Bevelander
© 2012 Smallstone Media BV

De kindermusical Joppie is een verhaal met humor en vaart. Bij de zeven originele, eigentijdse en goed in het gehoor liggende liedjes is niet alleen bladmuziek beschikbaar maar ook de tracks (enkel muziek) zijn te verkrijgen. De musical duurt ongeveer 40 minuten en kan zowel door kleine als grotere groepen worden uitgevoerd.

Samenvatting
Joppie is met een vrachtboot meegereisd naar Nederland in de veronderstelling dat iedereen daar gelukkig is omdat er zoveel welvaart is. Terwijl hij zijn ogen uitkijkt als hij de prachtige etalages ziet en de keurig geklede mensen, verwondert hij zich over de ontmoetingen die hij heeft. Een groepje kinderen met spandoeken demonstreert omdat er allerlei onbelangrijke details op school niet kloppen: “Wij staken, want de haken voor de jassen en de dassen in de gang zijn veel te lang.”Joppie is nog niet van zijn verbazing bekomen of hij ziet enkele oudere mannen die zich beklagen over de inflatie en over de havermout die niet meer smaakt als vroeger. Vervolgens komen er wat drukke peuters aanspringen. Ze zijn van de Bond ter Bevordering van Borstvoeding en protesteren tegen het gebruik van poedermelk. Als Joppie een ijverige vrouw ontmoet die druk aan het poetsen is, moppert zij in haar protestsong “Stof tot nadenken” over het probleem dat er tegenwoordig weinig stof meer te vinden is. Als inleiding zegt ze: “Ik hou van clean en mijn naam is Stien, ook wel Stientje Stof genaamd.” Net als Joppie wat depressief op een bankje zit, komt er een groep jongeren al dansend een lied zingen waarin ze laten weten dat ze dankbaar zijn voor gewone dingen zoals de zon, een vogel of een bloem. Joppie spreekt hen aan en merkt op dat het lijkt alsof iemand het licht aandeed toen zij gingen zingen. Een van hen legt uit dat kerst het feest van het licht is en dat Jezus niet voor niets het licht van de wereld wordt genoemd. Tenslotte zingen ze het lied ”Ga je mee naar de Koning” dat eindigt met de zin: Schijn met uw licht in mijn hart.

De diverse uitgaven van deze leuke kindermusical zijn te koop op GospelMusic.nl

Dit lied is niet meer gratis te downloaden, maar beschikbaar via www.gospelmusic.nl
De tekst van dit lied is nog wel beschikbaar, klik hier

Sample bestand

Bladmuziek bestand

Download bladmuziek

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/zingeennieuwlied.nl/httpdocs/lib/c_reacties.php on line 56


Login in om te kunnen reageren

Reacties