Thuis

Auteurs: Margreet Coffa, Matthijs Bats en Reyer van Drongelen
© 2012 Small Stone Media

Met het ‘rocky’ arrangement is dit lied bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld een kinderdienst. Met die insteek is het oorspronkelijk ook geschreven door Margreeth Coffa. Zij vertelt: “Als je als kind thuis bent, ben je lekker aan het spelen en je bent gewoon lekker jezelf. Je hebt dan een gevoel van veiligheid, wat ik in het liedje probeerde te leggen. Je kunt je zo veilig voelen bij God omdat je er helemaal jezelf kunt zijn.” Het lied moest hoe dan ook een feest uitstralen; bij God ben je letterlijk en figuurlijk thuis! “Het belangrijkste van het lied is die geborgenheid” vertelt Margreeth. “Die geborgenheid; dat Hij altijd met open armen voor je klaar staat en wil dat je terug komt. En als je dan thuis komt, is het een heel groot feest.”
Het lied werd op het album ‘De Heer Is Ons Huis’ opgedragen aan de inmiddels overleden Alex Eijsbroek. “Hij was een gitarist die redelijk bekend was in het christelijke circuit” vertelt Reyer van Drongelen. "We leerden hem beter kennen en vonden dat het poppy gitaararrangement van het lied geknipt was voor hem. Voordat het album afgerond was, overleed hij, maar zijn gitaarpartijen zijn wel te horen in de uiteindelijke opname.” De boodschap van ‘Thuis’ werd zo nog meer toepasselijk voor de makers.

Dit lied is niet meer gratis te downloaden, maar beschikbaar via www.gospelmusic.nl
De tekst van dit lied is nog wel beschikbaar, klik hier

Sample bestand

Bladmuziek bestand

Download bladmuziek

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/zingeennieuwlied.nl/httpdocs/lib/c_reacties.php on line 56


Login in om te kunnen reageren

Reacties