Uw liefde is meer dan het leven

Auteurs: Tanja & Eric Lagerström
© 2012 Small Stone Media t/a Hearts United Songs

‘Uw liefde is meer dan het leven’ heeft haar oorsprong in de Psalmen. Psalm 63, om precies te zijn. Een Psalm die David schreef in een moeilijke situatie, in de woestijn van Juda. Toen Tanja Lagerstrom de Psalm las, begon er iets te borrelen...

“Wat ik zo mooi vind aan deze Psalm is dat het blijkbaar legitiem is om je gevoel van verlatenheid naar God te uiten. David doet het heel vaak” vertelt Tanja. “Ik herken zijn gevoel van gemis, smachten, hunkeren. Dat je niet eens kan bidden, alleen maar Zijn naam kunt fluisteren in de nacht. Dat gevoel kan me soms overvallen in tijden van geestelijke ‘droogte’. Dan is het, zoals in deze Psalm, of je in een woestijn bent. Terneergeslagen, ‘down’, zouden we nu zeggen. In die tijden kan ik niet pakken met mijn gevoel, wat ik wél weet met mijn verstand: namelijk dat God er altijd is. Dat Hij totale controle heeft over welke situatie dan ook, dat Hij goed is en trouw en dat Zijn liefde oneindig is. En ik wéét hoe verfrissend een ontmoeting met die God is, en ik smacht naar een nieuwe openbaring van Hem.”

Dat verlangen, dat smachtende gevoel verwerkte Tanja in het eerste deel van ‘Uw liefde is meer dan het leven’. Het tweede deel van het lied klinkt vervolgens als antwoord op die hunkering; en het draait om de kennis van Gods almacht en trouw.

“David weet dat ook” zegt Tanja. “Hij herinnert zichzelf aan de tijden dat hij in het heiligdom, in de tempel was en de heerlijkheid en glorie van God heeft mogen aanschouwen. Zo mag ik mezelf in die periodes waarin ik ‘down’ ben, ook herinneren aan die momenten in mijn leven dat ik God heel dichtbij heb mogen ervaren, en een heel intense, diepe openbaring mocht krijgen van zijn liefde.”

‘Uw liefde is meer dan het leven’ is zo meer dan ‘gewoon’ een Psalmbewerking. Het is een lied dat de schrijfster –en degenen die het vanaf nu zingen- een waardevolle les leert.

“Het is de les die ik van David leer; om te beslissen tóch God te gaan prijzen, mijn lippen en handen in beweging te brengen” aldus Tanja. “Deze beslissing is zo essentieel in het leven van een christen, want doordat ik God ga aanbidden gaat Hij zich ook weer aan mij openbaren en bespeur ik meteen weer Zijn liefdevolle aanwezigheid in mijn leven. Die liefde overstijgt alles: Uw liefde is meer dan het leven!”

Dit lied is niet meer gratis te downloaden, maar beschikbaar via www.gospelmusic.nl
De tekst van dit lied is nog wel beschikbaar, klik hier

Sample bestand

Bladmuziek bestand

Download bladmuziek

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/zingeennieuwlied.nl/httpdocs/lib/c_reacties.php on line 56


Login in om te kunnen reageren

Reacties