Uw liefde tegemoet - de muziek (3)

Heerser over alle dingen

Auteur: Kees Kraayenoord, Matthijn Buwalda
© 2006 Thankyou Music (adm. at Smallstonemediasongs.com) | Small Stone Media t/a Just in Kees Publising

De liederen van ‘Uw Liefde Tegemoet’ hebben allemaal een ontstaansgeschiedenis gemeen; ze werden vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands. Maar één lied is daar een uitzondering op. ‘Heerser Over Alle Dingen’ werd bijna tien jaar geleden al geschreven door Kees Kraayenoord en Matthijn Buwalda. Matthijn was de eerste die het lied op een cd zette (‘Storm Voor De Stilte’). Beiden voerden het lied live op in de jaren erna. En het sloeg opvallend aan. De boodschap van het lied beschrijft de tijdloze, eeuwige God, het wonder van een sprekende natuur en het levenscheppende Woord, om vervolgens die realiteit per vers steeds dichter bij ons als mensen te brengen. ‘Heerser Over Alle Dingen’ was niet alleen een beschrijving van een unieke God, maar legde tegelijkertijd de vinger op datgene wat onze relatie met Hem zo waardevol maakt. Het duurde niet lang voor het lied in de Opwekkingsbundel opgenomen werd. Later besloot Kees voor zijn album ‘Running Into Love’ toch een Engelse versie te maken (‘Ruler Over All Creation’). Met het verzoek vanuit Engeland om dat materiaal voor Nederlandse kerken naar de moedertaal te vertalen, maakte dit lied de cirkel rond. ‘Ruler Over All Creation’ werd opnieuw ‘Heerser Over Alle Dingen’. Het is toepasselijk dat een lied dat zo’n ‘reis’ heeft doorgemaakt, in elke vorm en taal blijft wijzen naar het onveranderlijke: “de God Die was en is en komen zal”.

Uw Vrede Vult Dit Huis (Abba Vader)

Orig. titel: There’s beauty in this place (Abba, Father)
Auteur: Kees Kraayenoord, Chris & Abby Eaton
Ned. tekst: Harold ten Cate
© 2011 Thankyou Music (adm. at Smallstonemediasongs.com) / Jo Music Services

Kees weet, als vader van drie dochters, wat overgave is. “Als ze krampjes hadden of moesten huilen, liep ik ’s nachts met ze door de huiskamer terwijl ik ze tegen me aan hield, al lopend en wiegend en zachtjes zingend en neuriënd” vertelt hij. Het waren bijzondere momenten; zowel voor vader als kind. “Voor hen was dat een moment van diepe vrede; voor mij een moment van intense vreugde.” Kees schreef uiteindelijk ‘There’s Beauty In This Place’ (dat vertaald werd naar ‘Uw Vrede Vult Dit Huis’) om uit te drukken hoe God met eenzelfde overgave van ons houdt. Het werd een lied, geschreven door een vader, over De Vader. “Ik probeer met dit lied iedere keer weer mezelf en anderen duidelijk te maken dat God niet schoorvoetend van ons houdt, maar met overgave. Hij zingt over ons!”

Het Bijbelvers Sefanja 3 vers 17 werd de basis voor het lied; een vers waarin God’s vreugde over Zijn kinderen beschreven wordt. Kees: “In het lied zingen we: “Abba Vader, wij zijn uw zoons en dochters en uw liefde laat ons nooit meer los”. De toevoeging ‘Abba Vader’ aan de titel van het lied werd zo niet meer dan logisch.

Zowel ‘Running into Love’ als ‘Uw liefde tegemoet’ zijn te koop via www.keeskraayenoord.nl

Deze liederen zijn niet meer gratis te downloaden, maar beschikbaar via www.gospelmusic.nl
De tekst van het lied 'Heerser over alle dingen' is nog wel beschikbaar, klik hier
De tekst van het lied 'Uw vrede vult dit huis' is nog wel beschikbaar, klik hier

Sample bestand

Bladmuziek bestand

Download bladmuziek

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/zingeennieuwlied.nl/httpdocs/lib/c_reacties.php on line 56


Login in om te kunnen reageren

Reacties