Uw Naam (1)

Uw Naam

Orig. titel: Your Name
Auteur: Paul Baloche, Glenn Packiam
Ned. tekst: Nathalie Riekerk, Jolanda Koning
© 2006 Integrity's Hosanna! Music/Vertical Worship Songs (adm. at Smallstonemediasongs.com)

Schijn met Uw licht in mijn hart, Heer

(Ook bekend als Opwekking 559)
Orig. titel: Open the eyes of my heart
Auteur: Paul Baloche
Ned. tekst: Elly Zuiderveld-Nieman
© 1997 Integrity's Hosanna! Music (adm. at Smallstonemediasongs.com)

Verschijn

Orig. titel: Arise
Auteur: Paul Baloche, Don Moen
Ned. tekst: Jolanda Koning, Leon van Steensel
© 2003 Integrity's Hosanna! Music (adm. at Smallstonemediasongs.com)

Jarenlang was het eenrichtingsverkeer. Een buitenlandse aanbiddingsleider schreef een lied dat in Nederland in het Engels gezongen werd. Toen kwamen Nederlandse vertalingen in zwang in ons land. En met zijn nieuwe album UW NAAM zet PAUL BALOCHE de volgende, unieke stap: de Amerikaan zingt in het Nederlands!

Hoe uniek UW NAAM is, blijkt wel als je weet wie PAUL BALOCHE is. De sympathieke Amerikaan is mede verantwoordelijk voor aanbiddingsliederen als OPEN THE EYES OF MY HEART, ABOVE ALL en PRAISE ADONAI. Nederland heeft een ‘klik’ met zijn muziek en liederen; dat bleek ook al toen Paul ons land bezocht voor diverse tours. In 2012 bezocht hij de Pinksterconferentie van Opwekking voor het eerst. Daar werd het eerste zaadje geplant voor UW NAAM. “Het is altijd weer genieten als ik mede gelovigen ontmoet uit andere culturen en landen” zegt Paul. “Ik ben geïnspireerd door de toewijding aan gebed van Koreanen, het enthousiasme van Franse jeugd en het voornemen van gelovigen overal op de wereld om ‘goed te finishen’. Toen ik de conferentie van Opwekking voor het eerst bezocht in 2012, stond ik niet alleen versteld hoeveel mensen bij elkaar gekomen waren, maar ook van hun liefde voor het zingen. Zelfs toen we met 12.000 man sterk God aanbaden in de grote tent en de electriciteit uit viel, ging iedereen door met zingen. Het was zo’n mooie herinnering aan het feit dat het enige dat er toe doet, het verheffen van onze stem om God te aanbidden is. Als je technologie, die ons zo eenvoudig kan afleiden, wegneemt, zal echte aanbidding blijven klinken.”

Een van de songs die Paul, gewapend met megafoon, met het publiek zong, was ‘Hoe Groot Zijt Gij’. Het leidde tot een gewaagde gedachte. Wat als Paul, samen met Nederlandse artiesten en aanbiddingsleiders, een heel album op zou nemen met alleen maar Nederlandse vertalingen van zijn liedjes? En wat als Paul zelf mee zou zingen – in het Nederlands? Afgelopen jaar werd die gedachte werkelijkheid. Paul ging de studio in met FOREVER WORSHIP o.l.v. Marcel Koning, KEES KRAAYENOORD, PEARL JOAN (Jozefzoon), MARCEL & LYDIA ZIMMER, INSALVATION, RENI & ELISA KRIJGSMAN, MIRANDA DE VLIEGER-COMPANJEN, RUBEN BULTEN (solist FOREVER WORSHIP) en REYER VAN DRONGELEN. Ieder van hen had zo zijn eigen redenen om mee te werken aan het project; of het nu om Paul Baloche ging of om zijn muziek. Reyer: “Wat ik het meeste waardeer in Paul is zijn nederigheid. Wereldberoemde songwriter/worshipleader of niet, zowel als persoon als artiest heeft hij een open en dienende houding naar iedereen om zich heen. Dit maakt hem wat mij betreft ook een des te fijnere aanbiddingsleider.” Pearl Joan sluit zich er bij aan: “Ik luisterde in mijn jeugd met veel plezier naar de cd's van Paul. Ik hou van zijn worshipsongs om dat ze zo lekker in het gehoor liggen en goed mee te zingen zijn in de gemeente.”

Reni & Elisa Krijgsman onderstrepen hoe UW NAAM de nadruk legt op het verbinden van mensen, en niet op één persoon. “Het is altijd goed om uitbreidingen te hebben in het kerkelijk liedrepertoire. Het is erg bijzonder dat Paul zich heeft ingezet om zijn liederen in de Nederlandse taal te zingen en het zegt iets van zijn bereidwilligheid om een deel van ons Nederlanders te willen zijn. Het voelt daarom niet als een "tribute-to-Paul Baloche"- cd.”

Marcel Koning zette zich niet alleen in als koorleider van Forever Worship, maar ook als mede-producer van de cd. “De inzet en toewijding van Paul om dit project tot stand te brengen, kan niet onderschat worden” zegt hij. “We zijn dankbaar dat hij besloot om een Nederlands project te doen. Hij koos niet voor de makkelijke weg! Dit album zet veel van Paul’s in Nederland zo bekende songs in de schijnwerpers en voegt daar nieuwe aan toe die speciaal voor dit project vertaald zijn. De vrienden die op dit album samen zijn gekomen, zijn ook een afspiegeling van verschillende kerken in Nederland. Daarom geloof ik dat dit album nog iets viert: eenheid. We hopen dat het inspireert tot het aanbidden van God, Die alle eer voor dit project toekomt!”

UW NAAM zal wereldwijd verkrijgbaar zijn, maar Nederland krijgt natuurlijk speciale aandacht. Het voorbeeld aan andere aanbiddingsleiders over de hele wereld is in ieder geval gegeven!

CD ‘Uw Naam’ kopen? Ga naar www.gospeluithetbuitenland.nl

Leadsheets van liedjes van Paul kun je downloaden op www.gospelmusic.nl

Meerstemmige kooruitgaven van liedjes van Paul bestel je bij www.koormuziek.nl

De gratis download termijn van dit lied loopt tot 31 december 2015.

NB Alle bestanden (mp3, bladmuziek en meer) zijn in één bestand verpakt.
Hebt u problemen met downloaden? Lees hier enkele tips

Sample bestand

Bladmuziek bestand

Download bladmuziek

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/zingeennieuwlied.nl/httpdocs/lib/c_reacties.php on line 56


Login in om te kunnen reageren

Reacties