Veilig bij U

Jes. 26: 3,8,9
Tekst: De Nieuwe Bijbelvertaling
Muziek: Luca Genta en Marcel Koning
© 2013 Small Stone Media

Waar veel mensen zich geïnspireerd weten en er naar handelen, ontstaat een beweging. De wortels van ‘Veilig Bij U’, een lied uit het ‘Woorden van Waarde’ project van Marcel Koning, liggen bij zo’n beweging. En wel de ‘268 Generation’.

Dirigent en componist Marcel Koning deelt een passie voor muziek met zijn vrouw Annemarie. Toen het paar een aantal jaren geleden naar Amerika reisde, kwam ze in aanraking met de ‘268 Generation’ beweging. Het is een beweging die voort komt uit de Passion Conferenties en het hart & werk van Louie Giglio. Met een krachtige declaratie en een sterk verlangen om God te zoeken & dienen geeft een grote groep (veelal) jongeren een sterk getuigenis. En het is een groep die de afgelopen jaren bijzonder hard is gegroeid.

Centraal in de ‘268 Generation’ staat het Bijbelvers Jesaja 26 vers 8 (“Ook wij verlaten ons op U, Heer: wij gaan de paden van Uw recht, wij richten ons op Uw Naam, naar U gaat ons verlangen uit”). Annemarie Koning: “In het Engels is het ook heel mooi verwoord: ‘Yes Lord, walking in the way of Your truth, we wait eagerly for You, for Your name and Your renown are the desire of our souls’. Toen we de 268 Generation ontdekten, vond ik het zo mooi om de passie van de mensen achter deze beweging te proeven (o.a. Chris Tomlin en Louis Giglio), namelijk om God te kennen, liefde voor Zijn kerk te hebben en ook een verlangen om God verhoogd te zien worden waar je woont. Door hun inspiratie kreeg ik ook een liefde voor dit Bijbelvers, en een verlangen om het in mijn eigen leven zichtbaar te maken!”

De Bijbeltekst kwam op een lijst te staan die Marcel en Annemarie bijhielden; een lijst van teksten die mogelijk bewerkt konden worden tot een lied voor het ‘Woorden van Waarde’ project (www.woordenvanwaarde.nl). Met dit project presenteert Marcel toegankelijke liederen waarmee mensen letterlijk Bijbelteksten zingen en ze zo laten ‘wortelen’ in hun hart en gedachten. Marcel: “’Woorden van Waarde wil zo helpen; helpen om meer impact te hebben met je geloof, omdat je je gedachten gevoed hebt met positieve Bijbelse waarheden, voor de momenten waarop het lastig wordt.”
Uiteindelijk kwam het er dan van om de tekst van Jesaja 26:8 in liedvorm te zetten. Samen met Luca Genta schreef Marcel ‘Veilig Bij U’.

‘Veilig Bij U’ mag dan gebaseerd zijn op een enkele Bijbeltekst; het lied is relevant voor ieders leven. Marcel: “Iedereen heeft wel momenten in het leven waarin de angst je net meer grijpt dan je wil. Dat je depressiever in het leven staat dan je eigenlijk zou willen; ook in het geloof. Ik weet nu hoe krachtig het is om dan terug te kunnen vallen op Bijbelteksten en te kunnen mediteren op die teksten die Gods Waarheid als het ware in je leven planten. ‘Woorden van Waarde’ heeft zo een impact op hoe je in het leven staat.

We worstelen allemaal met momenten van twijfel, vertwijfeling... vragen als: ‘hoe zit het dan in deze situatie?’ Hoe je reageert, is dan belangrijk. En dat wordt weer voor een belangrijk deel bepaald door wat er op dat moment in je hart leeft. Daarom vind ik het ook belangrijk om Gods Woord zo tot je te nemen, omdat je op die momenten waarop je het echt nodig hebt, die Waarheid van God meer paraat hebt en zo je werkelijkheid in een ander kader kunt zetten. Negatieve gedachten kun je pareren door er positieve gedachten tegenover te zetten!”

In het geval van ‘Veilig Bij U’ kwam die positieve Waarheid overduidelijk naar voren vanuit Jesaja 26 vers 3, 8 en 9. Met als speerpunt vers 3: “De standvastige is veilig bij U; vrede is er voor wie op U vertrouwt”. Het werd op deze manier een lied dat de inspiratie van een bevlogen beweging voortzet. In de woorden van Annemarie: “Onze God is een geweldige God; Hij is het waard om gekend en gediend te worden! Met dit lied zingen we: wij richten ons op Uw naam, naar U gaat ons verlangen uit!”

Dit lied is niet meer gratis te downloaden, maar beschikbaar via www.gospelmusic.nl
De tekst van dit lied is nog wel beschikbaar, klik hier

Sample bestand

Bladmuziek bestand

Download bladmuziek

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/zingeennieuwlied.nl/httpdocs/lib/c_reacties.php on line 56


Login in om te kunnen reageren

Reacties