Zegekroon (Victor's crown)

Auteur: Darlene Zschech, Israel Houghton en Kari Jobe
© 2013 Worship Together Music/Integrity Worship Music/Wondrous Worship/Integrity's Praise! Music/Sound Of The New Breed (adm. at Smallstonemediasongs.com)

Toen Darlene Zschech liederen schreef voor haar nieuwe album ‘Revealing Jesus’, werd gaandeweg duidelijk dat de focus op het volbrachte werk van Jezus zou liggen, en de gevolgen die dat heeft voor ons dagelijkse leven.

Tijdens een bijbelstudie werd Darlene met die gedachten in het achterhoofd bepaald bij een passage uit Johannes 19, waar beschreven wordt hoe Jezus de doornenkroon op zijn hoofd geplaatst krijgt. “In bepaalde vertalingen wordt de term ‘victor’s crown’ gebruikt; een overwinningskrans of kroon” vertelt Darlene. “Dat beeld greep me. De doornenkroon leek een bespotting, maar was uiteindelijk juist het beeld van de overwinning van Jezus – door Zijn lijden heen. Zonder de dood zou er geen opstanding geweest zijn”, vat Darlene samen.

De opzet van het lied leidt naar een climax in de brug toe; een gedeelte dat Darlene keer op keer iets teweeg ziet brengen in haar eigen gemeente. “Als we die passage zingen, waarin we belijden hoe elke muur afgebroken dient te worden en alles wat zichzelf verhoogt boven de naam van Jezus naar beneden gehaald, dan is het of onze gemeente zich in een strijd waant en dit als strijdkreet zingt. Dat wil ik ook iedereen die dit lied zingt of in de aanbidding leidt, op het hart drukken. Zing het vanuit het perspectief van de overwinning van Jezus, die groter is dan wat wij ook op ons pad zullen vinden.”

Een aantal maanden nadat Darlene ‘Victor’s Crown’ had gepresenteerd en ze haar motivatie achter het lied keer op keer had uitgelegd, werd het lied opeens op een indringende manier in de praktijk gebracht. Bij Darlene Zschech werd tijdens een routine controle borstkanker geconstateerd. De aanbiddingsleidster werd opeens in een molen van chemotherapie, operaties en bestralingen gegooid en moest meer dan ooit vertrouwen op wat ze zelf in haar liederen, iedere week opnieuw, belijdt. In juli 2014 eindigde Darlene de laatste bestralingen met goed nieuws; de tumoren bleken succesvol bestreden. ‘Victor’s Crown’ werd zo een des te stelligere belijdenis voor Darlene Zschech, maar het overwinningstatement van het lied geldt voor een ieder die het zingt!

Dit lied is niet meer gratis te downloaden, maar beschikbaar via www.gospelmusic.nl
De tekst van dit lied is nog wel beschikbaar, klik hier

Sample bestand

Bladmuziek bestand

Download bladmuziek

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/zingeennieuwlied.nl/httpdocs/lib/c_reacties.php on line 56


Login in om te kunnen reageren

Reacties