Volheid van God (Fullness of grace)

Auteurs: Keith & Kristyn Getty en Stuart Townend
Ned. tekst: Harold ten Cate
© Thankyou Music / Smallstonemediasongs.com

Over het mysterie van de menswording van Gods Zoon raak je nooit uitgezongen. Hij die aan God gelijk is, wordt als mens geboren; de Eeuwige krijgt deel aan onze sterfelijke natuur: volheid van God, in mensengestalte. Werkelijk een wonder! En alsof die stap van zelfvernedering nog niet genoeg was, gaat Christus nóg dieper: ook als Mens gaat Hij de onderste weg. Geen smaad bleef Hem bespaard, als kind van de maagd Maria. Wat zal er over zijn afkomst geroddeld zijn ...!

Maar Hij blijft zich geven; als Dienaar geeft Hij zichzelf volledig weg, zelfs tot in de dood. Daarmee leert Hij ons de Vader kennen als nooit tevoren. En nóg buigt Hij zich dieper: de enige Mens die ooit volmaakt gehoorzaam en zonder zonde leefde, neemt het volle gewicht van onze schuld en schande, onze zonden, op zich. Couplet 2 eindigt verbijsterd: ‘Volheid van God, veracht en verbrijzeld, stierf voor de schuld van de wereld’. Dieper kón Hij niet gaan.

Maar dan volgt de weg omhoog! Vanwege zijn lijden en zijn dood, wordt Jezus verheven tot de hoogste heerlijkheid – maar niet alléén! ‘Zo leidt Hij ons tot heerlijkheid.’ Dat wonder van genade en liefde vraagt om een antwoord: ‘Nu leggen wij ons leven neer; hier voor de troon van onze Heer’. Wij mogen onszelf helemaal geven, aan Hem die alles voor ons gaf. Deze hymne is zowel geschikt met Kerst als in de aanloop naar Goede Vrijdag en Pasen; ook kan het gezongen worden als inleiding op de viering van het Heilig Avondmaal.

Bijbelteksten:
Kolossenzen 2:9; Filippenzen 2:5-8; 2 Korintiërs 4:6; Hebreeën 2:9

Dit lied staat op de cd ‘In het Licht’. Meer informatie www.sela.nl
Dit lied is ook meerstemmig uitgegeven voor koren bij www.europeanchoralclub.com

Dit lied is niet meer gratis te downloaden, maar beschikbaar via www.gospelmusic.nl
De tekst van dit lied is nog wel beschikbaar, klik hier

Sample bestand

Bladmuziek bestand

Download bladmuziek

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/zingeennieuwlied.nl/httpdocs/lib/c_reacties.php on line 56


Login in om te kunnen reageren

Reacties