Wie vrees ik nog / Whom shall I fear

Auteurs: Chris Tomlin, Ed Cash & Scott Cash
© 2012 Worship Together Music/sixsteps Songs/A Thousand Generations Publishing/
Alletrop Music/Scott Cash Music (adm. by Smallstonemediasongs.com)

Pakkende moderne aanbiddingsmuziek lijkt zo makkelijk uit de pen van Chris Tomlin te vloeien. En dat ging al niet anders bij het schrijven van de songs voor zijn nieuwe album ‘Burning Lights’. De cd was eigenlijk al klaar, toen Tomlin het idee oppakte om eindelijk weer eens, na jaren van samenwerking met zijn trouwe producer Ed Cash, een song met hem te schrijven.

Chris stuurde een sms met het voorstel om samen een lied te schrijven en kreeg onmiddellijk bericht terug. Ed Cash was verbijsterd over de timing en legde het uit. Zijn vrouw was midden in de nacht wakker geworden met een beangstigend gevoel. Ze ervoer een grote geestelijke strijd en vroeg haar man om voor haar te bidden. Later besloot Ed Cash een deel van het gebed dat in hem op kwam, te bewerken tot een lied. Hij kwam vooralsnog niet verder dan het refrein:

‘I know who goes before me, I know who stands behind, the God of angel armies is always by my side’

En Ed Cash bedacht zich dat hij iemand kende die hier zonder twijfel een bijzonder lied van kon maken; zijn vriend Chris Tomlin. Op dat moment kreeg hij de sms van Chris met de vraag het lied te schrijven.

Toen de twee de song afmaakten, wist Chris Tomlin zich verder geinspireerd door het verhaal uit 2 Koningen 6, waarin de profeet Elisa in een benarde situatie leek te zijn beland. Een leger van een vijandige koning was er op uit gestuurd om hem gevangen te nemen en had de stad waar hij was, omsingeld. Elisa’s knecht vroeg vertwijfeld wat ze nu moesten doen. Elisa bad vervolgens dat de ogen van zijn knecht geopend zouden worden voor de realiteit van God. Dit gebeurde, en de knecht zag rondom de stad vurige strijdwagens met engelen; een machtig hemels leger dat hen beschermde.

Chris Tomlin verwerkte de les die hij uit dat verhaal trok in ‘Whom Shall I Fear (God Of Angel Armies)’.
“Ik hoop dat mensen die dit lied horen, op eenzelfde manier de ogen geopend worden” vertelt hij. “Want vaak zien we niet meer dan de problemen om ons heen. Maar we mogen ook de ogen openen voor Hem die ons is voorgegaan.”

‘Whom Shall I Fear (God Of Angel Armies)’ is verschenen op Chris Tomlin’s album ‘Burning Lights’ en zal ook te vinden zijn op de nieuwe Passion live cd ‘Let The Future Begin’.

Dit lied is niet meer gratis te downloaden, maar beschikbaar via www.gospelmusic.nl
De tekst van dit lied is nog wel beschikbaar, klik hier

Sample bestand

Bladmuziek bestand

Download bladmuziek

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/zingeennieuwlied.nl/httpdocs/lib/c_reacties.php on line 56


Login in om te kunnen reageren

Reacties